Televisio veltostuttaa aivot, ajattelun

 

Olen 57 v. Minulla ei ole ollut televisiota koskaan, ei lapsuuskodissakaan, paitsi 1983 oli puoli vuotta kokeiltavana. taustalla ei ole uskonnollisia syitä. 1970 luvulla psykologit paljasti, että TV veltostuttaa aivot ja ajattelun. Minusta on tullut ajattelija, aktivisti.

Olen monta kertaa saanut sen vastakritiikin, että TV:stä tulee myös hyviä ohjelmia. Kyse ei olekaan siitä. Vaan sitä, että TV:n katselu veltostuttaa aivot ja ajattelun, vaikka ohjelmat olis kuinka hyviä.

Juha Korkee

Yksi kommentti artikkeliin ”Televisio veltostuttaa aivot, ajattelun

  1. Tallentava digiboksi ja yleareena ovat muuttaneet television katselutapoja. Katseltavan dokumenttiohjelman voi pysäyttää, katsoa uudelleen, etsiä mielenkiintoisen kohdan toistamiseen. Tässä tapahtuu uuden oppimista kuten kirjan lukemisessakin. Näin yksilön ajatusrakennelma kehittyy.

    Viimeksi omaa ajatteluani olen joutunut korjaamaan katseltuani yleareenasta dokumentin ’Prisma: Totuus muistista’. Siinä oli hyvää uutta tietoa.

    Yleareenasta voi etsiä katseltavaksi myös jonkun omasta maailmankuvasta eriävän dokumentin. Sellaista katsellessa joutuu oma ajattelu koville, jos joutuu ihmettelemään faktoja, joista on eri mieltä. Ratkaisevaa on, että ohjelmaa voi pysäyttää ja katsoa jonkin kohdan uudestaan.

    Paljon varmaan katsellaan televisiota perinteiseen malliin. Aivot laitetaan narikkaan ja pistetään töllö päälle. Itse katselen televisio-ohjelmia myös rentoutuakseni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *